In Amerika beleggen

Beleggen in Amerika biedt legio mogelijkheden om te handelen. Het is wel van belang om rekening te houden met de cultuur qua beleggen die er anders is als in Nederland. Daar is het namelijk heel gebruikelijk om vermogen te investeren en niet op de spaarrekening te laten doodbloeden. In verhouding is er dan ook meer geld van particulieren in omloop met betrekking tot beleggingen dan in ons eigen land. Er zijn internationale brokers waar je de mogelijkheid hebt om een account te openen en te beleggen in Amerika. Het is mogelijk om aandelen te kopen en rechtstreeks te beleggen.

Amerikaanse Beleggingsrekening

Er bestaat een mogelijkheid om via een beleggersrekening rechtstreeks in Amerika te beleggen. Er kan naar keuze een beleggersrekening bij een bank of bij een Amerikaanse broker geopend worden. Er zijn wat dat betreft veel aanbieders en zeker in verhouding tot Nederland. Dat heeft weer als voordeel dat er concurrentie is en bij de ene partij de kosten hoger zijn dan bij de andere partij. Er dient uiteraard wel de nodige kennis van de Engelse taal aanwezig te zijn om alle informatie met betrekking tot beleggen in Amerika te begrijpen. De internationale brokers in Amerika hebben doorgaans geen Nederlandstalige versie beschikbaar.

Nederlandse beleggingsrekening

Het is natuurlijk niet zo gemakkelijk om een Amerikaanse beleggersrekening te openen in vergelijking met het gebruikmaken van een Nederlandse beleggingsrekening. Ook via deze optie is het namelijk mogelijk om in Amerika te handelen en bijvoorbeeld aandelen te kopen. Dat is ook meteen wat vertrouwder en bekender dan een beleggingsrekening bij een Amerikaanse aanbieder te openen. Bij een broker is het overigens eveneens mogelijk om rechtstreeks te handelen in Amerika. Er zijn meerdere internationale brokers die deze optie bieden en dat zijn onder meer Today’s en Lynx. Vanuit Nederland is het mogelijk om bij deze brokers een account te openen. Vanaf dat moment is het mogelijk om te beleggen op de Amerikaanse beurs. Het is natuurlijk ongeacht de keuze die gemaakt wordt, wel belangrijk om rekening te houden met openingstijden van de beurs in Amerika. Die zijn namelijk niet gelijk aan de openingstijden van de beurs in Nederland.