Beleggen of handelen in CFD´s

Bij het beleggen of handelen in CFD´s zijn er kansen om een goed rendement te behalen met een beperkt bedrag als investering. Deze mogelijkheid wordt geboden door een hefboom te gebruiken die zowel kans biedt op winst als verlies. Daar moet dus altijd rekening mee gehouden worden. Er kan met weinig geld in een groot kapitaal worden belegd. Het is niet aan te raden om voor het beleggen in CFD´s geld te lenen, maar om dat te doen met geld dat als het ware over is. Er zijn namelijk risico´s aan verbonden en beleggen met geleend geld wordt niet aanbevolen. Ervaring zorgt ervoor dat een betere inschatting gemaakt kan worden. Beginners kunnen ervaring opdoen met een demoaccount om zo te oefenen. Dit is een vorm van droog beleggen en laat zien welke kansen er liggen die vervolgens met echt geld benut kunnen worden.

Handelen met hefboom

Het is belangrijk om het principe van de hefboom te begrijpen om er succesvol mee te kunnen handelen. De Engelse benaming van deze manier van beleggen is leverage. Er wordt als het ware een lening afgesloten om het kapitaal te vergroten. Bij 100 euro aan kapitaal en een hefboom van 50:1 geldt dat er een kapitaal kan ontstaan van 5.000 euro. Er is sprake van een groot rendement als er sprake is geweest van een goede belegging. Het kan echter ook andersom werken en dan is er sprake van een relatief groot verlies. Een hefboom kan toegepast worden om te handelen met een groot kapitaal en biedt kansen op een groot rendement. Er wordt in verhouding met een groter kapitaal belegd met een beperkt bedrag aan investering. Het handelen in CFD´s brengt iedere keer weer risico´s met zich mee. Er is sprake van een goed rendement op het moment dat 50% van de posities op een positieve manier worden afgesloten.

Short en long

Handelen in CFD betekent dat er een keuze wordt geboden om short of long te gaan. Op het moment dat er een verwachting is dat de koers stijgt of daalt, kan er gehandeld worden. Er kan dus zowel gespeculeerd worden op een stijging als op een daling. Hierdoor is het mogelijk om op ieder gewenst moment te beleggen. Het is aan te raden om de trends in de markt in de gaten te houden net als het financiële en economische nieuws die invloed hebben op de waarde.

Account bij online broker

Een account openen bij een online broker biedt de mogelijkheid om te beleggen of te handelen in CFD´s. Het aanmaken van een demoaccount is een uitstekende basis om mee te beginnen, want hiermee kan er droog geoefend worden in het beleggen zonder dat er geld geïnvesteerd hoeft te worden. Op het moment dat er enige ervaring is en er successen zijn behaald met het gratis handelen, kan de stap gemaakt worden om er eigen geld in te steken. Plus500 is een online broker die de mogelijkheid biedt om te handelen en te beleggen in CFD´s. Het is een betrouwbare partij waar direct een account geopend kan worden.