In Azië beleggen

In Azië beleggen is nu niet meteen het eerste waar een beginnend belegger aan denkt, maar zeker wel een optie is. In Azië zijn de mogelijkheden in vergelijking met Nederland natuurlijk nog veel groter als het gaat om beleggen. Alleen het aantal bedrijven waar aandelen van gekocht kunnen worden, is al veel groter. Beleggen in Azië is mogelijk met een beleggingsrekening en daarnaast kan er van de diensten van een broker gebruik worden gemaakt. De broker dient dan wel Azië als onderdeel van het platform te hebben om te kunnen beleggen. Het is altijd aan te raden om de kosten in de gaten te houden. Zeker als deze vanaf een beleggingsrekening in Nederland gekocht worden. De kosten zijn aanzienlijk hoger in verhouding tot het kopen van aandelen van Nederlandse bedrijven. Indien het de bedoeling is om regelmatig te beleggen in Azië is het wellicht verstandiger om daar een beleggingsrekening te open of te gaan handelen via een Europese broker die ook handel aanbiedt in Azië.

Interessant om te beleggen

Azië staat natuurlijk bekend om de haast niet aflatende groei van de economie en vooral in bijvoorbeeld India en China. Dat maakt het interessant om te beleggen in bedrijven die in Azië zijn gevestigd. Uiteraard is het ook mogelijk dat de economische groei op een gegeven moment afneemt, maar dat hoeft het interessante karakter van het beleggen in Azië nog niet weg te nemen. Dat biedt juist ook mogelijkheden om geld te verdienen met het handelen in aandelen. Het is aannemelijk dat er sprake is van een plafond als het gaat om de groei van de economie in landen als China en India. De toekomst is echter wat dat betreft nog ongewis, zodat daar geen voorspellingen over gedaan kunnen worden.

Wat is het risico van beleggen in Azië?

Beleggen kent altijd een risico en dat geldt ook als de handel op de beurs in Azië plaatsvindt. Er wordt echter wel een extra risico gelopen, want op de tijden dat de Aziatische beurs is geopend, is het hier een hele andere tijd. Dat kan tot gevolg hebben dat plotselinge dalingen van de koers of stijgingen niet snel genoeg worden opgemerkt. Hier moet dus ook zeker rekening mee worden gehouden. Verder zijn de koersen van aandelen in vergelijking met die van in het Westen van zichzelf al wat volatieler. Ook dat is een extra aspect om rekening mee te houden. Als je wilt beginnen met beleggen in Azië is een broker als Plus500 zeker aan te raden. Er kan dan gehandeld worden in onder meer de Hang Seng als index.