Beleggen in suiker

Beleggen in suiker is ook onder particulieren een interessant product om vermogen in te steken. Het is via een online broker als Plus500 heel gemakkelijk om te investeren in suiker en wie dat wenst, heeft eerst nog de mogelijkheid om te oefenen. Er kan in dat geval namelijk eerst een demorekening geopend worden, waarbij oefengeld ter beschikking wordt gesteld. Het is altijd een persoonlijke keuze om voor een korte of lange termijninvestering te kiezen. Welke keuze het wordt, is natuurlijk ook afhankelijk van de marktomstandigheden. Suiker is een grondstof die een beweeglijke koers vertoont en dus voor beide opties interessant.

Suiker

Als grondstof is suiker een veelgebruikt product. Het wordt in veel producten verwerkt en is ook los verkrijgbaar in de supermarkt. Los wordt suiker onder meer gebruikt in de koffie en thee. In producten wordt het verwerkt in onder meer snoep en ijs, maar ook in koekjes en taarten en frisdranken. Suiker komt voort uit suikerbieten en elke suikerbiet is daarbij goed voor de productie van ongeveer zeventig suikerklontjes. Eerst worden de suikerbieten geoogst en naar de fabriek getransporteerd, waar deze schoongemaakt worden en in tanks met water gedaan nadat de reepjes overigens eerst zijn opgewarmd. De warmte zorgt er vervolgens voor dat de suiker van de suikerbieten afkomt. Daarna zorgt de centrifuge ervoor dat de weke kristallen zich omvormen tot korreltjes suiker.

Als je nagaat dat suiker een dagelijks product is, kun je er ook van op aan dat de vraag ernaar groot is en ook blijft. Al worden er regelmatig suikervervangers gebruikt in producten de echte suiker blijft voorlopig toch echt wel de nummer 1. De koers van suiker beweegt zich doorgaans tussen bepaalde marges en het kan zeker lonend zijn om in suiker te beleggen. Er zijn fraaie rendementen mogelijk en zeker als je gebruikmaak van een hefboomproduct. De kans is groot dat de vraag naar suiker in de toekomst groter wordt, want de wereldbevolking neemt ook toe. Bij deze grondstof is de oogst van suikerbieten overigens belangrijk. Je ziet net als bij andere grondstoffen namelijk dat de koers stijgt als de oogst minder is in hoeveelheid of in kwaliteit. De vraag blijft onverminderd groot en dat drijft de koers op bij een mindere oogst.