Waar kan ik beleggen?

Waar het beste te beleggen? Dat is natuurlijk een vraag waar verschillende antwoorden op gegeven kunnen worden. Het is namelijk de vraag waar in belegd gaat worden en of men het zelf gaat doen of het geld uitbesteed aan een vermogensbeheerder. Wie als beginner in beleggen zelf aan de slag wil gaan, heeft de mogelijkheid om bij een broker een account te openen. Er kan dan bijvoorbeeld rechtstreeks in aandelen worden belegd. Of bijvoorbeeld in valuta of cryptovaluta. Bekende brokers voor aandelenhandel zijn in dit geval Alex en BinckBanck, maar als er een broker aangeraden moet worden, steekt Plus500 er met kop en schouders bovenuit. 

Waarom Plus500?

Plus500 wordt als online broker vaker aangeraden voor beginners in beleggen. Dat neemt niet weg dat het ook een platform is waar ervaren beleggers gebruik van maken. Het platform is gebruiksvriendelijk en biedt toegang tot actuele koersen. Dat is zeker van belang als er sprake is van een actieve vorm van beleggen. Overigens is het mogelijk om bij dit platform in CFD’s te handelen en hiervoor wordt dan ook een speciale CFD service aangeboden. Bij deze vorm van beleggen is er geen sprake van verkrijgen van eigendom.

Slim handelen

Beleggen is in het begin zeker een kwestie van vallen en opstaan. Er wordt winst gemaakt, maar aan de andere kant ook verlies geleden. Tenzij je een supertalent bent. Het is in elk geval voor iedereen aan te raden om slim te handelen. Dat begint met het handelen vanuit ratio en niet vanuit gevoel. Emotie is in de wereld van het beleggen een slechte raadgever. Beginners hebben een ruime keuze uit soorten beleggingen. Het is altijd leuk om met de handel in aandelen te beginnen, maar speculeren met valuta of veilig beleggen in een grondstof is uiteraard eveneens een optie.