Ripple bouwt aan internationaal betaalnetwerk

By 23 februari 2018Nieuws

Ripple is een van de digitale coins die sterk staat en waarin de interesse steeds verder toeneemt. Dat komt onder meer door de manier waarop er door ripple aan de weg wordt getimmerd. Er is namelijk sprake van het steeds verder uitbreiden van de mogelijkheden om deze digitale munt als betaalmiddel te gebruiken. Eerder werd er al een samenwerking aangekondigd met UAE Exchange dat gevestigd is in de Verenigde Arabische Emiraten. Nu is bekend geworden dat er ook in Brazilië en Latijns-Amerika van de diensten van de ripple blockchain gebruik gaat maken. Op deze manier worden internationale betalingen met het digitale geld gemakkelijk gemaakt.

Itaú Unibanco

Itaú Unibanco gaat gebruikmaken van xCurrent van ripple om internationale betalingen uit te voeren. Het voordeel hiervan is dat er op een goedkope, snelle en efficiënte manier internationale betalingen verricht kunnen worden. De transacties vinden plaats via de blockchain. In Zuid-Amerika is deze bank de grootste bank en het spreekt voor zich dat door deze bekendmaking de koers van de digitale munt is gestegen. Ook deze samenwerking is weer een stapje verder in de uitbreiding van het internationale betaalnetwerk. Dat sluit perfect aan op het doel dat ripple voor ogen heeft, namelijk het vereenvoudigen en versnellen van internationale betalingen waarbij er overigens niet altijd een bankrekening nodig is om een transactie te realiseren.

unibancoDoelgroep

De doelgroep die profijt heeft van ripple om als internationaal betaalmiddel te dienen, is breed en divers. Het is bijvoorbeeld voor expats mogelijk om op deze manier digitaal geld over te maken naar het land van herkomst om daar familie financieel te ondersteunen. Deze familie heeft dan de mogelijkheid om al dan niet met de beschikking over een bankrekening geld in ontvangst te kunnen nemen. Deze doelgroep is slechts een voorbeeld, want iedereen kan natuurlijk gebruikmaken van deze snelle en efficiënte manier van betalen die grensoverschrijdend werkt. Als dezelfde expat op de reguliere wijze geld overmaakt, brengt dat meer tijd en meer kosten met zich mee. In dat opzicht is ripple als digitale munt dan ook een uitkomst. Voor wat betreft de dienst xCurrent geldt overigens dat voor deze samenwerking geen gebruik van XRP wordt gemaakt. Dit is de cryptomunt die aangeschaft kan worden tegen betaling van geld of met betaling van bitcoin of altcoins. Dat brengt wel weer met zich mee dat deze vorm niet geheel kritiekloos wordt ontvangen. Een deel van de ripple community heeft daar namelijk kritiek op geuit. Er komen steeds meer samenwerkingen, maar of dat ook een blijvende positieve invloed heeft op de koers is dan nog maar de vraag. Ook is het dus maar de vraag of de bezitters van ripple er wel zoveel van profiteren. De koers van ripple hangt rond de 1 dollar voor 1 XRP. De toekomst zal net als bij de rest van het cryptogeld uitwijzen wat de werkelijke waarde is. Er wordt in elk geval door ripple hard aan de weg getimmerd om de samenwerkingsverbanden uit te breiden en te bouwen aan een nog groter internationaal betaalnetwerk.