In groeimarkten beleggen

Beleggen in groeimarkten is altijd interessant op het ogenblik dat de markten die verzadigd zijn nog weinig ruimte tot groei bieden. Bij de keuze voor een investering in een groeimarkt is het ook mogelijk om de blik geografisch gezien te verleggen. Dan worden de mogelijkheden namelijk groter. Het is extra aantrekkelijk om een groeimarkt te kiezen die nog veel potentie heeft om verder te groeien. Dat kan voor een aantrekkelijk rendement zorgen. Er zit echter ook een risico aan vast, maar daar staat tegenover dat er sprake is van een mogelijk hoog rendement. Het kan overigens wel lastig zijn om rechtstreeks aandelen in verschillende geografische gebieden aan te schaffen.

Groeimarkt in Azië

Het is natuurlijk wel handig om te weten wat een groeimarkt natuurlijk precies betekent. Dat is gemakkelijk uit te leggen, want het gaat om markten waar nog volop rek inzit om verder te groeien. In veel branches in Europa zit er wat dat betreft weinig rek in bestaande bedrijven. Dat betekent aan de andere kant dat er wel sprake is van stabiliteit. Het beleggen in een groeimarkt biedt echter weer meer kans op een hoog rendement dan op een stabiel rendement. Op locaties waar groeimarkten zijn, profiteren bedrijven en particulieren van de economische welvaart die het met zich meebrengt. Hierdoor krijgen de bedrijven bovendien een extra stimulans om verder te groeien. Azië is overigens een bekend voorbeeld van een groeimarkt die lange tijd bij investeerders in de belangstelling heeft gestaan. China en India zijn twee voorbeelden van landen waar in een lange periode sprake is geweest van een gestage groei.

Groeimarkt in Zuid-Amerika

Naast Azië is er in Zuid-Amerika ook nog zeker sprake van groeimarkten en het beleggen kan dan een leuk rendement opleveren. Als er naar de landen in Zuid-Amerika gekeken wordt, springt Brazilië er voor wat betreft de groeimarkt bovenuit. De bevolking profiteert mee van de gunstige economische ontwikkelingen. Het beleggen in een groeimarkt hoeft niet door rechtstreeks aandelen van bedrijven in andere landen te kopen. Een simpele manier van investeren is door geld te beleggen in fondsen. Het is dan belangrijk om beleggingsfondsen te selecteren die zich specifiek richten op landen met groeimarkten in bijvoorbeeld Brazilië, China of India.