Beleggen in palladium

Beleggen in palladium is een investering in edelmetaal. Andere soorten edelmetaal zijn onder meer goud en platina. Het investeren in palladium is een mogelijkheid en heeft als voordeel dat de prijs van goud minder bepalend is op de koers van palladium dan bijvoorbeeld bij zilver het geval is. Palladium en platina zijn om deze reden ook populair om in te beleggen. Het is altijd mogelijk om met de investering in dit edelmetaal een behoorlijk rendement te maken.

Zeldzaamheid

De zeldzaamheid van het materiaal is bevorderend voor de koersontwikkeling en vooral als er veel vraag is naar palladium. Overigens is het al lange tijd geleden voordat het edelmetaal voor het eerst is ontdekt. Dat was namelijk in 1803. Het edelmetaal heeft een zilverachtige kleur en beschikt over meerdere unieke kenmerken. Palladium wordt onder meer in de industriële sector gebruikt. Palladium is als belegging pas de laatste jaren onder de aandacht gekomen van beleggers. Het duurde namelijk enige tijd voordat de grote institutionele beleggers zijn ingestapt en die werden op hun beurt natuurlijk weer gevolgd door particuliere beleggers. De toepassing van het edelmetaal is veelzijdig en zo wordt palladium onder meer gebruikt voor katalysatoren in de automobielsector.

De vraag vanuit China is al groot en ook in de rest van de wereld is er sprake van vraag naar dit edelmetaal. Dat komt onder meer door eisen op het gebied van milieuvriendelijkheid bij de ontwikkeling van auto’s. Voor de toekomst is dat zeker interessant, want er kan een aantrekkelijk rendement van toepassing zijn. Palladium is onder meer zeldzaam doordat het edelmetaal maar op enkele locaties in de wereld beschikbaar is, zoals in Canada, Zuid-Afrika en Rusland. De landen in de wereld zijn dus van de winning op beperkte schaal afhankelijk. Of de prijs in de toekomst nog veel verder zal toenemen, is altijd maar de vraag en daarop kan niemand echt een antwoord geven. Het is wel mogelijk dat de aandacht voor goud en zilver nog meer wordt verlegd naar andere edelmetalen, zoals palladium. Als dat het geval is en blijft, valt er met de investering in dit edelmetaal nog zeker wat te winnen.