Beleggen in litecoins

Investeren in litecoins is even een hype geweest en nu zijn er de beleggers die blijven handelen in deze munt. Bijvoorbeeld door andere cryptomunten om te wisselen voor litecoin. Er zijn echter ook nog particulieren die de hype even hebben afgewacht en nu op het punt staan om in deze digitale munt te investeren. Litecoin is wat dat betreft naast bitcoin, ripple en ethereum zeker een interessante en populaire digitale coin om in te investeren. Daarbij dient er altijd nog wel rekening te worden gehouden met de volatiliteit en sterke schommelingen die de koers met zich meebrengt.

Wat is litecoin voor cryptomunt?

Litecoin is een cryptomunt die na de opmars van de bitcoin ook enorm in de belangstelling is komen te staan. Er werd zelfs verwacht dat de prestaties die van bitcoin zouden overtreffen. Dat is nog niet gebeurd, maar wat niet is, kan in de toekomst nog altijd komen. Litecoin is gebaseerd op het peer2peer systeem en de blockchain, waarbij de gebruikers transacties kunnen verrichten zonder dat een derde partij daartussen staat. De litecoin is wel anders dan bitcoin en zeker als het gaat om het delven. Dat gaat bij litecoin een stuk efficiënter dan bij bitcoin die natuurlijk als eerste digitale munt ooit op de markt is verschenen. De digitale munten die daarna beschikbaar zijn gekomen, hebben de blockchain uiteraard verbeterd, zodat daarin verschillen zijn ontstaan. Uiteindelijk komen er 84 miljoen litecoins in het systeem beschikbaar en dat is ook een veel groter aantal dan bitcoins waar maar 21 miljoen van in omloop komen.

Beleggen in litecoin

Beleggen in litecoin betekent dat er risico wordt genomen ten aanzien van een mogelijke koersdaling. Het is echter ook zo dat de koers ineens kan stijgen en dan kan er natuurlijk optimaal geprofiteerd worden van het in bezit hebben van litecoins. Wie gaat beleggen in deze digitale munt dient wel rekening te houden met dat de waarde ervan door de Belastingdienst als vermogen wordt beschouwd. Hierover dient dan ook aangifte te worden gedaan als de waarde meer bedraagt dan de vrijstelling voor het vermogen.

Volatiliteit

De volatiliteit van litecoin voor wat betreft de koers brengt voordelen en nadelen met zich mee. Het voordeel is dat er een flink rendement gemaakt kan worden. Het nadeel is dat er tevens sprake is van een risico. Als de koers fors daalt, is er meteen sprake van een flinke verdamping van het vermogen. Verder is het belangrijk om te weten dat er geen enkele vorm van toezicht is door de overheid. Een voordeel is weer dat er iedere dag gehandeld kan worden in litecoin en als je tijd genoeg hebt, is de handel in cryptomunten zeker een vorm die geschikt is voor korte termijn beleggingen. Het kopen van litecoins is gemakkelijk via een broker als Plus500, maar kan ook via een ander platform gedaan worden. Verder kan de digitale munt gekocht worden met geld, maar ook door deze in te ruilen voor andere cryptomunten die in het bezit zijn. Het komt vaker voor dat er tussen verschillende cryptomunten gehandeld wordt om daar steeds financieel voordeel mee te halen.